BUDAPEST 2015

11:13 Unknown 2 Comments


Ahojte:)
Dnešný príspevok tu mal byť už dlhšie, ale akosi nevystal čas. Dnes vám porozprávam o mojom výlete do Maďarska a to konkrétne do jeho hlavného mesta.

Na tento zájazd som sa dostala vďaka mojej babke, ktorá je členkou klubu dôchodcov a vždy, ak je možnosť ísť do zahraničia, idem s ňou a pridám sa k ostatným dôchodcom a k ich vnúčatám. Haha. Ale musíte uznať, že aspoň vďaka tomu uvidím ďalší kúsok zo sveta, ktorý sa ihneď pridá už k tým objaveným.:) 
Tentoraz s nami išla aj moja spolužiačka Nika, ktorú uvidéte aj na ďalších fotkách.
Ako prvé sme navštívili Tropikárium plné krásnych sladkovodný ale aj morských živočíchov. NAJkrajším zážitkom odtiaľ je určite "vodný tunel," ak to tak môžem nazvať, kde sa prejdete cez tunel a ponad vás plávajú žraloky a morské rybky. Ďalším NAJ zážitkom bolo hladkanie rají! :) 
V tomto maďarskom tropikáriu však nenájdete len vodné živočíchy, ale milo vás prekvapia aj malé opičky, korytnačky, hady a voľne poletujúce vtáky. 






Z tohto výletu vám prinášam aj video, ktoré si môžte pozrieť TU
Bazén s rajami.
Po návšteve Tropikária nás autobus odviezol do centra Budapešti, konkrétne na Námestie hrdinov, kde na nás už čakala naša sprievodkyňa. Úprimne vám poviem, že sme ju s Nikou ani veľmi nepočúvali a radšej sme fotili (život budúcich fotografiek, haha.) Sprievodkyňa alebo slnečnica, ako sme ju nazvali (rozpoznávacím znakom našej skupiny bola umelá slnečnica) nás viedla po okolí Námestia hrdinov. Neskôr sme nasadli do autobusu a spravila nám prehliadku mesta aj takýmto spôsobom.
 Vystúpili sme ešte pri Bazilike sv. Štefana, kde sme sa boli pozrieť aj dnu. Poslednou zastávkou pred odchodom domov bol Pomník kráľa Štefana a oproti nemu, ak sa nemýlim, bol výhľad na Maďarský parlament. 




Bazilika sv. Štefana







Dúfam, že sa vám ďalší príspevok páčil a pokojne mi napíšte váš najkrajší zážitok z leta. 
Budem sa tešiť. :) 
Papa :) 
 - Zuzka

2 komentáre:

  1. Moc hezký článek, doufám že se tam také jednou podívám :)
    www.kamiidk.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť